Ducato

БЕЗОПАСНОСТ И АСИСТИРАЩИ СИСТЕМИ

Първият лекотоварен автомобил с автономно шофиране*

Благодарение на напълно обновената си електрическата архитектура и на електрическия усилвател на волана, иновацията е в основата на новата гама на Ducato, която прдоставя по-безопасно работно място и шофиране без стрес с помощта на Co-Driver. Автономното шофиране от второ ниво предлага множество високотехнологични асистиращи системи (ADAS), които осигуряват аситенция при управлението, ускорението и сприрането в различни ситуации.

*Очаквайте скоро

 

АДАПТИВЕН КРУИЗ КОНТРОЛ (С ФУНКЦИЯ STOP AND GO)

Като част от пакета Co-Driver, системата Адаптивен круиз контрол е подобрена с функцията Stop & Go, която спира автомобила, когато автомобила отпред спре и отново го привежда в движение, когато тряфикът отново тръгне. Предлага се единствено в пакет Co-Driver.

СИСТЕМА ЗА ПОДДЪРЖАНЕ НА АВТОМОБИЛА В СРЕДАТА НА ПЪТНАТА ЛЕНТА

Новият Ducato разпознава пътната маркировка и ако е необходимо автоматично коригира позицията на автомобила, за да го задържи в средата на пътната лента. Предлага се само в пакет Co-Driver.

ТРАФИК АСИСТЕНТ

Новият Ducato може автномно да разпознае автомобила отпред, за да осигури позициониране на автомобила в средата на пътната лента и извършва мониторинг на успореднодвижещите се автомобили, като коригира траекторията на автомобила с цел избягване на потенциални сблъсъци. В условията на задръстване, системата спира автомобила напълно и при възобновяване на движението връща автомобила в движение. Предлага се само в пакет Co-Driver и само за автомобили с автоматична скоростна кутия.

АВТОНОМНА АВАРИЙНА СПИРАЧКА С ФУНКЦИЯ ЗА РАЗПОЗНАВАНЕ НА ПЕШЕХОДЦИ И КОЛОЕЗДАЧИ

Автономната аварийна спирачка разширява своите функции и вече разпознава пешеходци и колоездачи. Новият Ducato ще предупреди водача за тяхното присъствие и ще активира автономно аварийно спиране.

АДАПТИВЕН КРУИЗ КОНТРОЛ

Системата задава и автоматично регулира скоростта, за да поддържа безопасна дистанция спрямо автомобилите отпред и функционира в диапазона от 30 км/ч до максималната скорост на автомобила. Когато автомобилът е оборудван със система за разпознаване на пътните знаци, адаптивният круиз контрол функционира като Интелигентен Адаптивен круиз контрол, предоставяйки на водача възможността са регулира скоростта въз основа на ограничението зададено от пътните знаци.

СИСТЕМА ЗА ПОДДЪРЖАНЕ НА АВТОМОБИЛА В ПЪТНАТА ЛЕНТА

Системата за поддържане на автомобила в пътната лента предотвратява нежелано напускане пътната лента с помощта на камера, разположена на челното стъкло и извършвайки коригираща интервенция, за да се избегне напускане на пътната маркировка.

ИНТЕЛИГЕНТЕН АСИСТЕНТ ЗА СКОРОСТТА

Интелигентият асистент за скоростта помага при спазване на ограниченията на скоростта като разпознава пътните знаци и задава максималната разрешена скорост на автомобила.

СИСТЕМА ЗА МОНИТОРИНГ НА ВНИМАНИЕТО НА ВОДАЧА

Системата извършва мониторинг на поведението на водач и идентифицира признаците на умора. В случай, че системата идентифицира такива, звуков сигнал и предупредително съобщение на дисплея ще привлече вниманието на водача.

ДИГИТАЛНО ВЪТРЕШНО ОГЛЕДАЛО ЗА ОБРАТНО ВИЖДАНЕ

Вътрешното огледало за обратно виждане се превръща в 9-инчов LCD дисплей с висока резолюция. Както на пътя, така и при пракиране, то осигурява безпрепятствен ясен образ на пътя зад автомоибл, благодарение на широкоъгълна камера с висока резолюция, разположена в третия стоп.

АСИСТЕНТ ПРИ СТРАНИЧЕН ВЯТЪР (СТАНДАРТНО ОБОРУДВАНЕ)

Активира се при скорост над 65 км/ч и интервенира, за да подпомогне стабилизирането автомобила, в условията на силни странични ветрове като по този начин помогне да бъде избегнато нежелано илизане от линията на движение. Стандартно оборудване за цялата гама на Ducato.

СИСТЕМА ЗА КОНТРОЛ НА СТАБИЛНОСТТА НА ТЕГЛЕНОТО РЕМАРКЕ

Тази система разпознава, когато ремаркето започва да осцилира и коригира евентуални опсани странични движения, посредством  комбинация от намаляване на въртящия момент и спиране на колелата, за да задържи под контрол ремаркето и автомобила. Стандартно оборудване за цялата гама на Ducato.

СИСТЕМА ЗА АВТОНОМНО СПИРАНЕ СЛЕД УДАР

В случай на инцидент, Ducato активира автоматично спирачките за да избегне възможни последващи удари. Стандартно оборудване за цялата гама на Ducato.

СЕНЗОРИ ЗА ДЪЖД И СВЕТЛИНА

Сензорите се активират при дъжд и намаляване на светлината и контролират автоматичното включване на чистачките и късите светлини.

СИСТЕМА ЗА РАЗПОЗНАВАНЕ НА ПЪТНИТЕ ЗНАЦИ И АВТОМАТИЧНО ПРЕВКЛЧВАНЕ МЕЖДУ КЪСИ И ДЪЛГИ СВЕТЛИНИ

Системата за разпознаване на пътните знаци помага да бъде избегнато превишаването на скоростта във всеки един момент. Системата за автоматично превключване между къси и дълги светлини, регулира автоматично фаровете въз основа на дистанцята спрямо насрещнодвижещите се автомобили. Предлагат се само като част от пакетите SAFETY и ADVANCED SAFETY.

ФАРОВЕ ЗА МЪГЛА С ФУНКЦИЯ ЗА ОСВЕТЯВАНЕ НА КРИВАТА НА ЗАВОЯ

Опцията Фарове за мъгла вече включва и функция за осветяване на кривата на завоя, която осигурява по-добра видимост настрани в тъмнината. Фаровете за мъгла се включват автоматично, когато автомобилът завива при ниска скорост.

АКТИВЕН ПАРКИНГ АСИСТЕНТ (ОПЦИЯ)

Когато търсите място за паркиране, новото Ducato започва сканиране, за да намери свободно място. След като го намери, стартира маневра за паркиране, а водачът трябва само са ускорява и спира. Междувременно автомобилът автономно извършва маневри за завиване като индикира кога водачът да насочи автомобила напред или назад.

ЗАДНА КАМЕРА ЗА ПАРКИРАНЕ (С ДИНАМИЧНА РЕШЕТКА) (ОПЦИЯ)

Усъвършенстваната задна камера за паркиране предлага по-добра резолюция като използва цифров сигнал и покава динамична решетка, чиито линии се движат съобразно въртенето на волана като по този начин помага на водача лесно да изпълни маневрите за паркиране, показвайки траекторията на автомобила.

СЕНЗОРИ ЗА ПАРКИРАНЕ НА 360°

Сензори, разположени на 360° предупреждават водача с акустичен и визуален сигнал за приближаване на препятствия или преминаване през тесни пространства. Акустичното предупреждение увеличава честотата на сигнала с приближаване на препятствието, докато премине в постоянен. Визуланото предупреждение, показващо дистанцията до препятствието се визуализира на инструменталното табло.

ЗАДНИ СЕНЗОРИ ЗА ПАРКИРАНЕ (ОПЦИЯ)

Сензори, разположени в задната броня предупреждават водача посредством звуков и визуален сигнал, когато автомобила приближава препятствие или преминава през тесни пространства. Акустичното предупреждение увеличава честотата на сигнала с приближаване на препятствието, докато премине в постоянен.

СВЪРЗАН С РАБОТАТА СИ

Свързаността никога не е била толкова важна за товарните автомобили. Новият предлага изключителни инфотейнмънт възможности, заедно с най-новите технологии за свързаност и по този начин повишава ефективността на автомобила и на автопарка.

UCONNECT С 10-ИНЧОВ ДИСПЛЕЙ (ОПЦИЯ)

Uconnect с 10-инчов дисплей и DAB е съчетание на инфотейнмънт система от най-високо ниво и 10- инчов цветен сензорен дисплей, базиран на операзионна система Android. Навигацията е налична, както чрею безжично свързване с CarPlay/Android Auto, така и чрез 3D карти TOM TOM. За да улесни инетракцията има гласово разпознаване за избрани езици. Включва DAB тунер, управление на функциите от волана и управление на климатичната система.

UCONNECT СЪС 7-ИНЧОВ ДИСПЛЕЙ (ОПЦИЯ)

Uconnect със 7-инчов дисплей и DAB е информационно-развлекателна система със 7-инчов цветен сензорен дисплей, базирана на операционна система Android . Предлага интерфейс подобен на смартфон, за да улесни употребата по време на шофиране. Навигацията е възможна посредством безжично свързване с CarPlay/Android Auto. Включва DAB тунер и управление на функциите от волана.

UCONNECT С 5-ИНЧОВ ДИСПЛЕЙ (ОПЦИЯ)

Uconnect 5” DAB радио е инфотейнмънт система от последно поколение с 5-инчов цветен сензорен дисплей и функции като Bluetooth аудио стрийминг, hands-free профил, Гласов асистент (Siri и Google Assistant) и потребителско изживяване от по-високо ниво, благодарение на визуалната интеракция с album arts, radio logos, phonebook images and rearview camera.

БЕЗЖИЧНО СВЪРЗВАНЕ (ОПЦИЯ)

Новата инфотейнмънт система издига на следващо ниво предоставянето на информация за автомобила, комфорта и забавлението. Новите HD информационно-развлекателни системи се свързват безжично с Apple CarPlay/Android Auto.

ДИГИТАЛЕН ИНСТРУМЕНТАЛЕН ПАНЕЛ

Цялата необходима информация като навигация, асистенция при шофиране, работни данни и дори музика са налични с новия дигитален инструментален панел. Технологичният и модерен стил, вдъхновен от най-новите тенденнции при леките автомобили, намира място в новата гама на Ducato, без да нарушава неговата функционалност.

7-ИНЧОВ ДИГИТАЛЕН ИНСТРУМЕНТАЛЕН ПАНЕЛ (ОПЦИЯ)

Предложението включва 7-инчов цветен дигитален TFT дисплей и два странични дигитални индикатора за оборотите и нивото на горивото. Централният дисплей осигурява пълен набор от настройки и информация за автомобила и предлага изключителни възможности за конфигуриране, събразно нуждите на всеки водач. В комбинация с Uconnect с 10-инчов дисплей с навигация, инструменталният панел визуализира 3D карти и информация за пътуването.

3,5-ИНЧОВ TFT ИНСТРУМЕНТАЛЕН ПАНЕЛ

Новата гама на Ducato е стандартно оборудвана с два по-големи уреда за измерване на скоростта и оборотите, нови 9-LED индикатори за горивото и температурата на водата, централен 3.5-инчов черно-бял дигитален TFT дисплей, който осигурява набор от различни настройки и информация за автомобила.