Ducato Goods Transport

Ducato знае, че работата трябва да бъде ефективна, но и безопасна

Независимо, коя версия на Ducato ще изберете, ние Ви предлагаме редица технологични решения за Вашият бизнес, както системи за сигурност, които да гарантират Вашата безопасност и спокойствие.

Пълен контрол на спирачките

Пълен контрол на спирачките е интегрирана система, проектирана да предотврати или намали тежестта на сблъсък. Проверете дали има препятствия по пътя и след като открие предстоящ сблъсък, той предупреждава водача и ако няма действие, активира автономно аварийно спиране.

Асистент за "сляпа точка"

Blind Spot Assist използва радарни сензори, за да открие автомобили, които се приближават и не се виждат, защото се намират на сляпото място на огледалото за обратно виждане.

Rear Cross Path Detection

Системата открива превозни средства, идващи отстрани и помага да се избегнат инциденти по време на маневри.

ESC

ESC се намесва в извънредни ситуации, например в случай на внезапно пързаляне. Системата следи параметри като странично ускорение, скорост, сцепление със земя и ъгъл на управление. Той обработва данните и, ако е необходимо, се намесва в задвижващия момент и върху спирачната система, за да върне автомобила до перфектна стабилност.

Система против преобръщане

Новост към ESC системата, спомага за повишаване на безопасността при шофиране при маневри с висока скорост, в ситуации, при които рискът от преобръщане е по-голям и спомага за намаляване на преобръщането по време на маневри с ниска скорост.

Система Hill Holder

При стартиране нагоре устройството поддържа спирачката на автомобила, предотвратявайки движението му назад, без да използва ръчната спирачка. Освобождаването на спирачката е автоматично.

Адаптивност

Системата е интегрирана в ESC и има функцията да идентифицира условията на натоварване на превозното средство по време на пътуването, по-специално масата и положението на центъра на тежестта. Когато тези параметри варират, той се намесва чрез изчисляване и съобщаване на нови калибрирания и нови прагове на интервенция към функциите ABS, ASR, ESC и преодоляване на преобръщане, които винаги могат да работят с максимална ефективност.

Traction +

Traction + е иновативната система за контрол на сцеплението, която Ви помага да слезете по повърхности с ниско сцепление. В условия на слабо сцепление, управляващият блок на системата открива възможното приплъзване на задвижващото колело и спирачката, прехвърляйки въртящия момент към колелото с по-голямо сцепление върху земята. Устройството симулира действието на самозаключващ се диференциал; по този начин разединяването на автомобила става по-лесно, осигурявайки възможно най-доброто управление и стабилност.

Система за спускане под наклон

Позволява Ви да се справите спусканията с наклон до 50%, без да се налага да работите върху педалите на спирачките и газта, за да се концентрирате изключително върху шофирането.

LDWS

Системата за предупреждение за напускане на лентата е в състояние да определи дали превозното средство неволно излиза от лентата си, дори при лоши метеорологични условия. В случай на опасност, акустичен и визуален сигнал предупреждава водача за възможния непосредствен риск.

Разпознаване на пътни знаци

Използвайки бордовата камера за следене на пътната лента, TSR подпомага водача, като разпознава ограничението на скоростта и изпреварва пътните знаци, като ги показва на бордовия дисплей, за да информира водача.

Автоматични дълги светлини

Ducato управлява автоматично включване и изключване на дългите светлини при наличие на превозни средства в обратна посока.

Сензор за светлина и дъжд

Датчикът за дъжд, въз основа на интензивността на валежите, активира чистачките на предното стъкло и регулира скоростта им. Датчикът на здрача автоматично активира късите светлини, когато светлината отвън е недостатъчна.

Круиз контрол и ограничител на скоростта

Круиз контролът Ви позволява да настроите желана скорост, и без усилие на я поддържате постоянна. Ограничителят на скоростта Ви позволява да зададете максималната скорост, която автомобилът може да достигне, повишавайки безопасността и намалявайки риска от нарушаване. При натискане на газта докрай, водачът може да надвиши ограничението, определено за конкретни маневри за изпреварване.

TPMS

Постоянно проверявайте налягането в гумите, като отчитате всякакви спадове директно на бордовия дисплей.

Спирачна система

Спирачната система е развита и подобрена, за да увеличи производителността и издръжливостта, намалявайки шума.

Окачване

Предлагат се до 7 вида задно окачване:

  • 1 окачване с еднолистна листна пружина;
  • 1 “комфортно” окачване с еднолистна арбалет и лента против преобръщане;
  • 1 окачване с пружина с двойно острие;
  • 2 окачвания с пружина с двойно острие, увеличена височина и щанга против преобръщане, също се предлагат с товар на задната ос 2500 Kg;
  • 1 окачване от композитен материал, което позволява намаляване на теглото с 15 кг, с увеличена височина и лента против преобръщане;
  • 1 самонивелиращо се пневматично окачване, предлагано също във версията за комфорт на въздуха за тежки трансформации.

Навигация

Гамата Ducato разширява предлагането на бордови развлекателни системи. Новото информационно-развлекателно устройство се предлага в стандартната версия или с Navigator: 7 ”сензорен екран, естествено разпознаване на глас, USB вход, DAB радио тунер, радиоуправление на волана и съвместимост с камера за обратно виждане. Новата система има разширена свързаност благодарение на съвместимостта с Apple CarPlay и Android AutoTM. Новото радио с навигатор предлага нещо уникално: възможност за настройка на размерите на автомобила, като се вземат предвид и възможната подготовка и натоварване, така че да се получат указания за избягване на навлизане на пътища, които не са достатъчно широки, или проходи с ограничена височина.